Російські винищувачі провокували есмінець США

Російські винищувачі провокували есмінець США

Укрінформ
Російські винищувачі у Балтійському морі здійснили два занадто близьких прольоти поруч із американським есмінцем "Дональд Кук".

Про це повідомляє CNN.

"Офіційні представники ВМС США не коментують публічно інцидент, але всередині Пентагону відбувається інтенсивна дискусія щодо того, чи необхідно оприлюднювати фото і відео зустрічі з літаками РФ, щоб продемонструвати небезпеку маневру винищувачів", - йдеться у повідомленні.

У доповідях зазначається, що два небезпечних прольоти сталися у вівторок ввечері в міжнародних водах. Третій - на більш прийнятній відстані, стався минулої неділі.

За словами чиновника ВМС США, на борту есмінця в рамках навчань також перебував польський вертоліт, що привело до певних припущень у військових колах, що росіяни хотіли "відправити повідомлення для Польщі".

Офіційний представник США охарактеризував російський маневр як "поприземний політ" (політ на невеликій висоті над поверхнею, - ред.) без використання зброї. Літак спікірував над палубою есмінця в такій же манері, яка б застосовувалася в разі реального нападу.

Другий співробітник міністерства оборони США повідомив, що прольоти були проведені російським Су-24 і вертольотами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-