У Росії засудили чергового

У Росії засудили чергового "шпигуна"

Укрінформ
У Росії за шпигунство на користь Литви засуджено морського офіцера з подвійним громадянством.

Як повідомляє Інтерфакс, Калінінградський обласний суд визнав громадянина Росії та Литви капітана 3 рангу запасу Євгена Матайтіса винним у державній зраді і засудив його до 13 років колонії суворого режиму.

Матайтіса також позбавили військового звання і наклали на нього штраф у розмірі 200 тис. рублів.

Російський суд, зокрема, встановив, що в 2009 році у Вільнюсі Матайтіс був притягнутий "до негласної співпраці Другим департаментом оперативних служб Міністерства охорони краю Литви і дав згоду за щомісячне грошове винагороду добувати інформацію про Збройні сили РФ".

За даними ФСБ, свою шпигунську діяльність Матайтіс здійснював упродовж шести років.

Повідомляється, що в ході судового процесу Матайтіс повністю визнав себе винним, "підтвердив факти свого вербування, збору і передачі іноземній спецслужбі відомостей, що становлять державну таємницю".

Розгляд кримінальної справи проходив у закритому режимі.

Нагадаємо, влітку 2015 року ФСБ Росії повідомила про затримання колишнього офіцера Збройних сил РФ Матайтіса 1977 року народження. Він був зареєстрований за місцем проживання в місті Черняховську (Калінінградська область), але фактично проживав у Вільнюсі з дружиною і двома неповнолітніми дітьми.

Матайтіса підозрювали у збирання відомостей військового характеру про Збройні сили РФ в інтересах литовської військової розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-