Спікер Палати представників США спростував чутки про участь у виборах президента

Спікер Палати представників США спростував чутки про участь у виборах президента

Укрінформ
Спікер Палати представників американського конгресу, республіканець Пол Райан категорично заперечив припущення, що може висунути свою кандидатуру на нинішніх президентських перегонах у США.

Про це він заявив у вівторок на брифінгу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дозвольте мені чітко заявити: я не хочу і не буду висуватися на республіканську номінацію. Так що не розраховуйте на мене", - заявив глава нижньої палати Конгресу США.

Він підкреслив, що у нього й так вистачає роботи в Палаті представників та наголосив, що не збирається сприяти подальшому поширенню чуток про його можливу участь у перегонах.

Райан також зауважив, що для того, аби бути кандидатом він республіканської партії, потрібно докладати багато зусиль. І навіть якщо ніхто з кандидатів не набере потрібної внутріпартійної більшості в першому турі голосувань, то, за його словами, "все-одно потрібно обирати людину, яка брала участь у праймеріз".

Про вірогідність участі Пола Райана в президентській кампанії у США заговорили на тлі його політичної активності, яку спікер розвинув упродовж останніх тижнів. У тому числі, місцеві оглядачі звернули увагу на одну з промов Райана на тлі американських прапорів у стилі виступів кандидатів на президентську посаду.

Ще однією причиною говорити про можливу появу нових номінантів від республіканців стала ситуація, у якій керівництво партії намагається завадити мільярдеру Дональду Трампу отримати необхідну кількість делегатів для перемоги в першому турі.

Станом на сьогодні найбільш потенційними кандидатами від РП вважаються Дональд Трамп, який має підтримку 742 делегатів, а також сенатор від штату Техас Тед Круз, за якого зголосилися 529 представників. Для перемоги в першому турі голосування республіканським кандидатам потрібно набрати щонайменше 1237 делегатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-