Самогубства у Канаді: парламент збереться на екстрене засідання

Самогубства у Канаді: парламент збереться на екстрене засідання

Укрінформ
Федеральний парламент Канади збереться на екстрене засідання цієї ночі для обговорення численних спроб самогубств у віддаленому північному населеному пункті Аттавапіскат.

Про таке рішення оголосив спікер парламенту Джеф Реган, передає кореспондент Укрінформу.

Очікується, що дебати розпочнуться близько 18:30 за Оттавою і триватимуть до півночі.

Запит на проведення позачергових дебатів зробив староста Аттавапіскату Брюс Шишеш, який заявив про 11 спроб суїциду у місті всього за одну ніч. Загалом із вересня минулого року в Аттавапіскаті, загальне населення якого становить 2000 осіб, було зареєстровано 101 спробу самогубства. Більшість мешканців цього віддаленого міста становлять представники корінного народу Крі. Староста висловив побоювання, що за відсутності екстрених заходів вкоротити собі віку можуть спробувати ще більше людей.

За словами Чарлі Ангуса, депутата, до округу якого входить Аттавапіскат, екстрені дебати дозволять членам парламенту обговорити «нестачу психологічної допомоги, поліції та інших форм підтримки громади», з якими стикаються представники корінних народів по всій Канаді.

«Криза у Аттавапіскаті притягнула увагу світу, тож люди очікують від парламенту пояснення нестачі надії не лише у Аттавапіскаті, а у багатьох поселеннях корінних народів. Вони дивляться на нас, на цей парламент, в очікуванні пропозицій змін», - сказав Ангус.

Додамо, що кількість самогубств серед представників корінних народів приблизно у 7 разів перевищує аналогічні показники серед інших канадців. Дослідникам не вдається однозначно визначити причини цього, але важливими факторами є віддаленість поселень, низька зайнятість населення та перенаселеність.

Нагадаємо: учора міськрада Аттавапіскату одностайно підтримала запровадження надзвичайного стану у населеному пункті через неймовірно велику кількість самогубств. Раніше цього року та наприкінці минулого на такий же крок були вимушені піти ще кілька північних індіанських поселень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-