Французи тренують іракських спецназівців для боротьби з ІДІЛ

Французи тренують іракських спецназівців для боротьби з ІДІЛ

Укрінформ
Французькі інструктори навчають бійців підрозділу спеціального призначення Іраку для боротьби з терористичним угрупованням "ІДІЛ".

Про це повідомляє AFP.

«Близько 150 французьких інструкторів навчають бійців підрозділів спеціального призначення 6-ї піхотної дивізії ЗС Іраку в Багдаді для боротьби з бойовиками "ІДІЛ"», - йдеться у повідомленні.

Незабаром ці підрозділи будуть розгорнуті на півночі Іраку, де спільно з курдськими силами опору розпочнуть наступ проти "ІДІЛ". Головною метою навчених сил буде взяття до кінця 2016 року другого за величиною іракського міста Мосул.

За даними агентства французи становлять близько 10% від загального міжнародного контингенту на чолі зі Сполученими Штатами, які навчають іракські сили безпеки та армію воювати з "ІДІЛ". Інструктори навчають солдат не лише тактичній підготовці, медичній, інженерній та саперній справі, а й протистоянню з традиційними терористичним методам боротьби бойовиків. Зокрема, способам виявлення «вибухових пасток», від яких, згідно з офіційними даними, втрат зазнає 80% особового складу сил безпеки Іраку.

Напередодні Ірак з неоголошеним візитом відвідав міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, де заявив, що «2016 рік має стати роком початку кінця "ІДІЛ"». Міністр зустрівся з президентом Іраку Фуадом Маасумом та спікером парламенту Селімом аль-Джубурі і обговорив боротьбу з "ІДІЛ".

Як повідомляв Укрінформ, Франція входить до міжнародної коаліції на чолі з США, яка завдає повітряних ударів по "ІДІЛ" в Іраку та Сирії, займається підготовкою іракських сил безпеки та сил сирійської опозиції. Загалом бойові літаки ВПС Франції здійснили 3642 бойових вильотів і завдали 582 удари по наземним силам та комунікаціям "ІДІЛ", знищивши 1028 цілей. Для цього, французькі ВПС використовують 8 багатоцільових винищувачів Mirage 2000 (з військової бази в Йорданії) та 6 Rafale (з бази у ОАЕ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-