США відправлять для захисту Естонії танкову роту

США відправлять для захисту Естонії танкову роту

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір направити для захисту Естонії одну танкову роту.

Про це повідомляє Естонське національне телерадіомовлення з посиланням на керівника відділу оборонного співробітництва посольства США підполковника Вільяма Макнікола.

"Згідно з рішенням Конгресу Естонія отримає одну танкову роту. У танкову роту зазвичай входить від 100 до 120 солдатів, 10 танків M1 Abrams, 4 БМП Bradley і бронемашини підтримки", - сказав він.

За його словами, Естонія може розраховувати на додаткові сили підтримки зі складу тієї ж бригади - польову артилерію, понтонні машини, розвідувальні літаки. Ця техніка в порядку дев'ятимісячної ротації буде знаходитися у всіх країнах Балтії у відповідності з їх потребами, пояснив Макнікол.

Американські військовослужбовці і бронетехніка прибудуть в Естонію в лютому наступного року.

У той же час у Міноборони закликали не робити сенсації з американської військової присутності і не зациклюватися на цифрах.

Раніше в Lannen Media з'являлася інформація про те, що дев'ять тисяч солдатів і 500 танків будуть спрямовані саме в Естонію, і залишаться там на постійній основі. Однак виявилося, що чотири тисячі солдат і сотні танків, що входять до складу нової бронетанкової бригади, будуть розквартировані в Болгарії, Румунії, Польщі та країнах Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-