РФ підмінила тіла жертв Смоленської катастрофи - ЗМІ

РФ підмінила тіла жертв Смоленської катастрофи - ЗМІ

Укрінформ
Росіяни помістили останки іншої особи до труни останнього польського президента на еміграції Ришарда Качоровського, який загинув у Смоленській авіакатастрофі.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на тижневик "Gazeta Polska".

«Тодішній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск знав, що росіяни в труну останнього польського президента в еміграції Ришарда Качоровського поклали останки іншої особи», - йдеться у повідомленні.

За словами журналістів, польські керівники повинні були отримати інформацію, яку тодішній посол Польщі в Москві Єжи Бар дізнався від начальника Відділу міжнародного юридичного співробітництва Слідчого комітету при Генпрокуратурі РФ Петра Литвишка.

Російський чиновник повідомив послу, що "дослідження ДНК не підтвердило, чи дійсно останки, які помістили в труну президента Качоровського, належать йому". Литвишко також додав, що "кілька інших зразків ДНК також не підтверджують, що тіла, покладені в труни, є тими жертвами, які були ідентифіковані їх сім'ями".

"Gazeta Polska" стверджує, що про заміну тіл жертв смоленської авіакатастрофи повинні були знати й інші члени тодішнього уряду і Головна військова прокуратура Польщі. Однак ця інформація не була доведена до сімей загиблих, а ексгумацію свідомо заблокували.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154М під Смоленськом загинули 96 осіб. Серед них були був президент Польщі Лех Качинський і його дружина, представники вищого військового командування, політичних партій, громадських та релігійних діячів.

У березні нинішнього року Польща відновила розслідування катастрофи урядового літака. Міністр оборони країни назвав авіакатастрофу терактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-