Референдум у Нідерландах: третина голландців ще не визначилась

Референдум у Нідерландах: третина голландців ще не визначилась

Укрінформ
Згідно з опитуваннями громадської думки, 30% голландців позитивно ставляться до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, 37% - негативно. Водночас 33 % - не визначили свого ставлення.

Про це свідчать результати дослідження компанії Ipsos, здійсненого на замовлення голландського мовника NOS.

"Дослідження показують, що на сьогодні табір противників більший, ніж табір прихильників: 37% - проти, 30% - за, 33% - досі не знають", - пише видання.

Як зазначається, значна частина виборців вважає, що Угода про асоціацію є першим кроком до членства України в ЄС: у цьому переконані 46% виборців, водночас 17% так не вважають; 37% відповіли, що не знають.

За даними дослідження, для 52% опитаних загальне ставлення до ЄС не гратиме ролі на голосуванні, однак 28% сказали, що це буде "голос проти ЄС". Водночас, 20% розцінюють свій голос як голос "за" ЄС.

Основним аргументом серед тих, хто планує голосувати "за" асоціацію, більшість опитаних назвали економічні вигоди, зокрема полегшення торгівлі між Нідерландами та Україною.

Більшість із тих, хто планує голосувати "проти", назвали аргументами те, що вони  "не довіряють Україні через корупцію" і те, що, на їхню думку,  це "перший крок до членства України в ЄС".

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройде консультативний рефрендум щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Угоду про Асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня минулого року, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тисяч підписів. Ці голоси були зібрані групою євроскептиків Geen Peil.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-