Офшорний скандал: у Mossack Fonseca кажуть, що не порушили закон

Офшорний скандал: у Mossack Fonseca кажуть, що не порушили закон

Укрінформ
Рамон Фонсека, голова панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, що опинилася в центрі офшорного скандалу, відкинув звинувачення у порушенні закону.

Про це він заявив в інтерв’ю Reuters.

"Голова панамської юридичної фірми, що в неділю опинилася у центрі крупного витоку даних про офшорні фінанси, заперечив будь-які порушення та сказав, що його фірма стала жертвою міжнародної кампанії проти недоторканності особистих даних", - йдеться у повідомленні.

Керівник Mossack Fonseca наголосив, що виток інформації відбувся в результаті хакерскої атаки, та зазначив, що його фірма не несе відповідальності за дії клієнтів.

"Ми займаємося створенням правових структур, які продаємо посередникам: банкам, юристам, бухгалтерам і трастам. У них є свої кінцеві покупці, які нам не відомі", - сказав Фонсека, додавши: "Недоторканність особистих даних – це святе право людини, проте є люди, які цього не розуміють".

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно німецьке видання Sueddeutsche Zeitung отримало доступ до 11,5 млн документів з бази даних Mossack Fonseca та поділилося ними з більш ніж сотнею інших міжнародних інформаційних агентств, а також з Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-