Молдова наполягає на виведенні військових РФ із Придністров'я

Молдова наполягає на виведенні військових РФ із Придністров'я

Укрінформ
Республіка Молдова підтверджує свою позицію щодо необхідності виведення російських військ та озброєння з території невизнаного Придністров'я.

Про це було заявлено під час молдавсько-російських консультацій, які проходили в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Керівник молдавської делегації, заступник міністра закордонних справ та європейської інтеграції Ліліан Дарій наголосив, що молдавська сторона наполягає і на заміні російських миротворців у зоні безпеки на Дністрі місією цивільних спостерігачів під егідою міжнародних організацій.

Під час консультацій обговорювалося також питання відновлення переговорів з Придністровського врегулювання у форматі "5+2" (Молдова, Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ, Росія - гаранти, ЄС і США - спостерігачі). Голова російської делегації, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін вітає відновлені двосторонні контакти між представниками Кишинева і Тирасполя.

Як повідомляло агентство, на території Придністровського регіону розквартировані частини 14 російської армії, а в селі Колбасна Рибницького району знаходяться склади з боєприпасами, де ще з радянських часів зберігаються понад 20 тисяч тонн снарядів та авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-