Жанну Нємцову номінували на нагороду в США

Жанну Нємцову номінували на нагороду в США

Укрінформ
Глава Державного департаменту США номінував Жанну Нємцову, дочку відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова, вбитого торік у Москві, міжнародною нагородою за хоробрість жінок - за її боротьбу проти російського режиму.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Держдепартаментом США у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міжнародна нагорода Державного секретаря за хоробрість жінок вручається щороку жінкам із усього світу, які продемонстрували виняткову хоробрість і лідерство в підтримці миру, справедливості, прав людини, гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, часто з великим ризиком для себе", - зазначається в документі.

Серед 14 номінантів із різних країн і континентів представлена журналіст і активіст Жанна Нємцова.

"Попри особисті погрози, пані Немцова залишилася в Москві, наполягаючи на ретельному й прозорому розслідуванні смерті її батька та засуджуючи придушення ЗМІ Кремлем", - зауважується в списку номінантів.

Після заяви, що президент Росії Володимир Путін несе "політичну відповідальність" за вбивство її батька, Жанна Нємцова була змушена лишити країну та переїхати в Німеччину, де сьогодні вона продовжує виступати за права людини в Росії в якості кореспондента Deutsche Welle.

Крім того, минулого місяця, вона заснувала Фонд Бориса Нємцова за свободу, щоб підтримати дослідження ситуації в російській економіці, політиці та пропаганді.

Нагадаємо: з моменту створення нагороди в 2007 році Державний департамент удостоїв нею близько 100 жінок і 60 різних країн. Цьогорічна церемонія відбудеться 29 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-