Японію занепокоїли слова Шойгу щодо бази на Курилах

Японію занепокоїли слова Шойгу щодо бази на Курилах

Укрінформ
Японія висловила Росії занепокоєння планами останньою побудувати військово-морську базу на Курильських островах, предметі територіальної суперечки.

Реакція японської влади послідувала за коментарями міністра оборони Росії Сергія Шойгу минулого тижня про те, що Москва розгляне можливість збільшення своєї військової присутності на Курилах шляхом будівництва військово-морської бази, повідомляє Reuters.

"Ми поінформували російську сторону  дипломатичними каналами про те, що ми стурбовані коментарями міністра оборони Шойгу", - сказав головний секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга.

За його словами, такі дії несумісні з позицією Японії.

"Ми також повідомили їх, що якщо це призведе до посилення російської військової інфраструктури на північних територіях, то це буде несумісно з позицією Японії і прикро", - додав він.

Як відомо, Японія вважає, що Курильські острови незаконно належать Росії. Територіальна суперечка між Японією і Росією не врегульована з часу закінчення Другої світової війни, що дотепер заважає двом країнам підписати формальний договір про мир.

Нагадаємо, раніше на засіданні колегії Міноборони Росії глава військового відомства Сергій Шойгу заявив, що Росія цього року розмістить на Курилах берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон", а також безпілотні літальні апарати нового покоління "Елерон-3".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-