Стали відомі останні слова пілота перед авіакатастрофою в Ростові

Стали відомі останні слова пілота перед авіакатастрофою в Ростові

Укрінформ
У розпорядження ЗМІ потрапила розшифровка останніх слів екіпажу за хвилину перед катастрофою Boeing 737-800 в Ростові-на-Дону.

Про це повідомляють "Вести.ru" з посиланням на неофіційно отриману розшифровку запису з "чорної скриньки".

За версією слідства, літак не зміг сісти з першої спроби, і тоді, набравши висоту перед другим заходом на посадку, пілот відключив автопілот - і саме з цієї секунди "Боїнг" пірнув униз. Пілот спробував вивести літак у горизонтальний політ, однак чомусь включився стабілізатор, а цьому режимі кермо висоти не діє, і на штурвал літак не реагує.

Пілоти так і не зрозуміли, що в різкому піку винен стабілізатор, який приводиться в дію кнопкою, яку пілоти називають "кнюпель". Як він включився - досі не зрозуміло, можливо, пілот випадково зачепив кнопку і не помітив.

"Не хвилюйся, тягни!", - сказав один з пілотів. Саме ці слова і були останніми, вже після відключення автопілота і коли Boeing різко йшов вниз. До загибелі залишалося 20 секунд

Останні шість секунд, згідно з розшифровкою, було чути несамовитий крик.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня в результаті катастрофи літака Boeing 737-800, який здійснював рейс із Дубая в Ростов-на-Дону, загинуло 55 пасажирів та сім членів екіпажу. Серед загиблих пасажирів було вісім громадян України.

Троє співробітників FlyDubai повідомили, що командир повітряного судна, кіпріот Арістос Сократус до катастрофи подав заяву про звільнення та допрацьовував три місяці. Серед причин звільнення він назвав перевтому і бажання змінити спосіб життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-