Естонія наступного тижня прийме перших біженців

Естонія наступного тижня прийме перших біженців

Укрінформ
Естонія підтвердила Греції, що найближчим часом прийме перших біженців у рамках європейської міграційної програми. 

Про це повідомляє Delfi з посиланням на МВС Естонії. 

"Наші установи внутрішньої безпеки до сьогоднішнього дня зробили все від себе залежне, і ми можемо підтвердити швидкий приїзд перших військових біженців, які потребують захисту, до Естонії. Якщо все піде за планом, то вони прибудуть наступного тижня", - сказав віце-канцлер МВС з питань охорони правопорядку та міграційної політики Райво Кюйт.

Йдеться, зокрема, про іракську сім'ю з 5 людей, одного чоловіка з Сирії та ще одного - з Ємену. 

”Естонія хоче брати активну участь у розв'язанні міграційної кризи, і ми готові допомагати солідарно з іншими країнами Європейського Союзу настільки, наскільки дозволяють наші можливості", - підтвердив Кюйт.

Окрім цього, Греція передала Естонії досьє ще на 12 осіб родом із Сирії, Ємену та Іраку. Серед них - три сім'ї і один самотній чоловік. 

Якщо перевірка інформації та інтерв'ю покажуть, що йдеться про людей, які дійсно потребують міжнародного захисту і не несуть небезпеки, Естонія дасть своє схвалення. У переміщуваних осіб запитуватимуть, чи хочуть вони залишитися жити в Естонії. Останній етап буде перевіркою стану здоров'я людей і організацією для них транспорту до Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-