Одного з брюссельських терористів двічі депортували з Туреччини - ЗМІ

Одного з брюссельських терористів двічі депортували з Туреччини - ЗМІ

Укрінформ
Один із терористів-смертників, які здійснили напади у Брюсселі, торік був депортований з Туреччини двічі.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на двох турецьких чиновників. 

«Один із терористів-смертників у Брюсселі був двічі депортований з Туреччини в минулому році, і влада попереджала своїх європейських колег, що підозрює його в тероризмі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Ібрагім Аль-Бакрауї вперше був депортований у липні на основі підозр поліції, що він був активним бойовиком, але він не скоїв жодного злочину в Туреччині, і його видворення охарактеризували як "адміністративне".

"Поліцейські перевірили його і дійшли висновку, що він може бути іноземним бойовиком. Його затримали в Газіантепі", - сказав чиновник.

Президент Реджеп Тайїп Ердоган підтвердив у середу, що Аль-Бакрауї був депортований 14 липня 2015 року, і що Бельгія згодом проігнорувала попередження про те, що він був бойовиком.

Другий турецький чиновник повідомив, що Бакрауї в'їхав до Туреччини вдруге 11 серпня через аеропорт Анталії на узбережжі Середземного моря і був депортований через два тижні - 25 серпня. Чиновник не уточнив, куди він був депортований вдруге.

За інформацією турецьких ЗМІ, поліція заарештувала Аль-Бакрауї після того, як  впевнилась в тому, що він планував їхати в зону конфлікту у Сирії.

Також повідомляється, що його брат, Халід, в'їхав до Туреччини 4 листопада 2014 року через стамбульський аеропорт Ататюрк і був під наглядом сил безпеки перш ніж залишив країну через 10 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-