Брюссель: в квартирі смертників знайшли 15 кілограмів вибухівки

Брюссель: в квартирі смертників знайшли 15 кілограмів вибухівки

Укрінформ
У брюссельській квартирі, орендованій братами-смертниками Бакрауї, знайшли 15 кілограмів вибухівки та інші компоненти для виготовлення вибухових пристроїв.

Про це повідомляє La Libre.

«В ході обшуку, проведеного в квартирі братів Бакрауї, були виявлені компоненти для виготовлення вибухових пристроїв — 15 кілограмів вибухівки, ацетон, перекис водню і цвяхи», - повідомив федеральний прокурор Бельгії Фредерік Ван Леу на спеціальній прес-конференції.

Один з терористів, що діяли в аеропорту, впізнаний як Ібрагім ель-Бакрауї, особу другого поки не встановлена. Брат Ібрагіма Бакрауї Халід, повідомив прокурор, влаштував вибух на станції метро «Мальбек» в центрі Брюсселя.

«Двоє підозрюваних до терактів були ідентифіковані як Халід й Ібрагім ель Бакрауї. Перший виявився смертником-терористом у метро, другий був в аеропорту», - сказав прокурор.

Раніше правоохоронні органи Бельгії повідомляли про двох терористів-смертників - Халіда і Ібрагіма Бакрауї, ще одного підозрюваного в причетності до терактів - Наджима Лашрауі, оголошеного в розшук.

Фредерік Ван Леу також повідомив, що на комп'ютері Ібрагіма ель Бакрауї були виявлено послання, в якому він повідомив, що «не хоче опинитися в сусідній камері з Салахом Абдесаламом».

Нагадаємо, Салах Абдесалам, підозрюваний у причетності до терактів у Парижі в листопаді 2015 року, був затриманий в Бельгії 18 березня. Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндер після затримання Абдесалама заявив, що той готував теракти в Брюсселі. За даними ЗМІ, Абдесалам був пов'язаний з братами Бакрауї.

22 березня в аеропорту і на одній зі станцій метро в Брюсселі відбулися вибухи. В результаті терактів, за останніми даними, загинула 31 людина, 270 отримали поранення.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-