Смертники з Брюсселя причетні до паризьких терактів - поліція

Смертники з Брюсселя причетні до паризьких терактів - поліція

Укрінформ
Поліція встановила зв’язок між двома братами-смертниками Халідом і Ібрагімом ель-Бакрауї, що підірвали себе разом з десятками відвідувачів брюссельського аеропорту «Завентем» та терактами в Парижі.

Про це пише французьке видання l`Obs.

«Обидва брюссельських смертники з аеропорту, що були ідентифіковані як два брати Халід та Ібрагім ель-Бакрауї, орендували помешкання в Бельгії для підготовки терористичних нападів у Парижі», - пише видання з посиланням на джерело в правоохоронних органах Бельгії.

За даними видання, помешкання знаходилося в районі Шарлеруа, у ньому певний час проживали виконавці нападів у Парижі, відбитки пальців яких були знайдені в цій квартирі. Крім того, квартира в столичному районі бельгійської столиці Форест, у якій були знайдені відбитки пальців терориста Салаха Абдельслама, також була орендована Халідом ель-Бакрауї на вигадане ім’я.

Повідомляється також, що внаслідок теракту за їхньою участю в аеропорту загинуло 14 осіб, десятки людей отримали поранення різного ступеню. Обидва брати ель-Бакрауї були добре відомі поліції як злочинці-рецидивісти з досвідом. Зокрема, 27-річний Халід ель-Бакрауї відбував 5-річний термін ув’язнення в 2011 році за насильницьке викрадення автомобіля. Його 30-річний брат Ібрагім притягувався до карної відповідальності за стрілянину по поліції з автомата Калашникова та пограбування в 2010 році.

Нагадаємо, що поліція Брюсселя ідентифікувала третього чоловіка, знятого камерами спостереження в аеропорту, який був разом із братами-смертниками. Третім терористом є 25-річний Наджим Лашрауї. Поліція оголосила його в розшук ще у понеділок, 21 березня, оскільки Лашрауї пов'язаний з організаторами терактів в Парижі в листопаді 2015 року.

За офіційними даними, внаслідок серії вибухів у аеропорту і на станції «Меельбек» в Брюсселі загинули щонайменше 34 людини, ще близько 250 постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-