У Мінську перевіряють причетність трьох білорусів до терактів у Брюсселі

У Мінську перевіряють причетність трьох білорусів до терактів у Брюсселі

Укрінформ
Комітет держбезпеки Білорусі (КДБ) перевіряє інформацію російських ЗМІ про можливу причетність трьох громадян країни до терористичної діяльності.

Про це повідомив керівник прес-служби КДБ Дмитро Побяржин, інформує БелаПАН.

Зокрема, Побяржин наголосив, що КДБ відомі вихідці з Білорусі брати Довбаші - Іван і Олексій, а також Марат Юнусов, яких згадували російські ЗМІ у зв'язку з сьогоднішніми терактами в Брюсселі.

"Перевіряється інформація про їх імовірну причетність до терористичної діяльності", - сказав представник Комітету держбезпеки.

Імена трьох вихідців з Білорусі були названі російським порталом lifenews.ru у зв'язку з сьогоднішніми терактами в Брюсселі. Російський ресурс повідомив, що представники спецслужб РФ передавали владі Бельгії інформацію про підготовку атаки трьома бойовиками ІДІЛ, серед яких двоє братів з Білорусі. За даними джерела, Іван і Олексій Довбаші у супроводі співвітчизника Марата Юнусова наприкінці лютого виїхали в Бельгію.

"27-річний Олексій Довбаш перший прийняв іслам і почав спілкуватися з радикалами. Під впливом старшого брата радикальними течіями почав цікавитися і його молодший брат - 23-річний Іван", - повідомило джерело російського ресурсу. За даними російських силовиків, брати приєдналися до загону терористів у Сирії і після проходження бойової підготовки вилетіли в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок уранці в брюссельському міжнародному аеропорту "Завентем" пролунало два вибухи. За попередніми даними, 14 людей загинуло, 80 отримали поранення, 31 з яких - тяжкі.

Також у вівторок вибух пролунав на станції метро "Маелбек" у центрі бельгійської столиці. Загинуло близько 20 осіб, більш як 170 отримали поранення.

У центрі Брюсселя припинено рух всього громадського транспорту. Аеропорт тимчасово не працює. Рівень терористичної загрози в Бельгії підвищений до четвертого - максимального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-