Теракти у Брюсселі посилюють рішучість боротися з тероризмом – МЗС Канади

Теракти у Брюсселі посилюють рішучість боротися з тероризмом – МЗС Канади

Укрінформ
Криваві терористичні акти у Брюсселі посилюють рішучість міжнародної спільноти та Канади, зокрема, щодо боротьби з усіма формами тероризму.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє Укрінформу.

«Крики дітей у задимленому брюссельському метро лише посилюють нашу рішучість боротися з тероризмом у всіх його формах», - сказав Діон.

Він додав, що Канада рішуче засуджує теракти та готова надати будь-яке сприяння бельгійським правоохоронцям у розслідуванні цих злочинів та попередженні їх у майбутньому.

«Ми готові допомогти нашим друзями у Бельгії та по всій Європі попередити терористичні акти вдома та закордоном, а також притягти до відповідальності організаторів цих безглуздих актів насилля», - зазначив міністр закордонних справ Канади.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок зранку у брюссельському міжнародному аеропорту «Завентем» було здійснено два вибухи. За попередніми даними, 14 людей загинули, 80 отримали поранення, 31 з яких - важкі.

Також у вівторок вибух пролунав на станції метро «Маелбек» у центрі бельгійської столиці. Загинуло близько 20 людей, більше 170 отримали поранення.

В центрі Брюсселя припинено рух усього громадського транспорту. Аеропорт призупинив роботу. Рівень терористичної загрози в Бельгії підвищено до четвертого - максимального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-