Внаслідок вибуху у Брюсселі загинуло 11 людей, десятки поранені

Внаслідок вибуху у Брюсселі загинуло 11 людей, десятки поранені

Оновлено
Укрінформ
У брюссельському міжнародному аеропорту «Завентем» у вівторок пролунали два вибухи, 11 людей загинули. Повітряні ворота наразі закриті.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Вибухи сталися після 8-ї години за місцевим часом у зоні відбуття, де пасажири реєструються на рейси та здають багаж. На даний момент різні джерела повідомляють про 11 загиблих та близько 25 поранених. Із терміналів аеропорту евакуюють людей. Усі рейси відтерміновані. Також припинено залізничне сполучення із аеропортом.

Рішенням уряду регіону Фландрія, де розташований брюссельський національний аеропорт «Завентем», в усіх аеропортах підвищено (до четвертого з п’ятого) рівень терористичної загрози.

«Не прибувайте в аеропорт. Аеропорт евакуйовується. Уникайте зони навколо аеропорту. Усі рейси скасовані», - написали в офіційному Twitter брюссельського аеропорту .

Останній виліт із «Завентема» відбувся о 7:55 ранку в напрямку Мадрида. Прильоти наразі перенаправлені на інші летовища регіону, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерела у правоохоронних органах Бельгії.

Всі авіапольоти скасовані, людей евакуали як з аеропорту, так і з прилеглого готелю «Шератон». Повідомляється про значні пошкодження інфраструктури.

За свідченнями очевидців, в аеропорту сталися два потужні вибухи: на злітній смузі та в пасажирському залі поблизу кас. Інформацію підтвердив і прем'єр-міністр Брюссельського столичного регіону Руді Верворт. За його словами, автомобільне та залізничне сполучення з аеропортом призупинили.

Нагадаємо, у Бельгії після терористичних атак у Парижі восени минулого року запроваджено високий, третій рівень терористичної загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-