В Сирії посилюються бої за Пальміру між військами Асада та ісламістами

В Сирії посилюються бої за Пальміру між військами Асада та ісламістами

Укрінформ
Війська сирійського президента Башара аль-Асада за підтримки російської авіації наближаються до самого міста, яке з березня минулого року контролюють бойовики угруповання «Ісламська держава».

Про це інформує «Радіо Свобода».

«21 березня бої точилися усього за чотири кілометра від міста. Сирійські військові намагаються відновити контроль над Пальмірою, пам’яткою ЮНЕСКО, з початку березня. За повідомленням спостерігачів за правами людини у Сирії, просування проурядових сирійських сил відбувається повільно попри авіаудари, які російська авіація завдала упродовж останніх тижнів», - йдеться у повідомленні.

Спостерігачі повідомляють, що ісламісти чинять сильний опір. За їхньою інформацією, упродовж 21 березня загинуло щонайменше 26 сирійських військових. За повідомленнями інтернет-ресурсів джихадистів, у понеділок смертник угруповання «Ісламська держава» вбив 30 урядових солдатів.

Відновлення контролю над античною Пальмірою стало б великим успіхом у боротьбі проти ісламістів. Це місто також є стратегічним, оскільки через нього лежить шлях до кордону з Іраком.

Нагадаємо: раніше бойовики угруповання «Ісламська держава» зруйнували найдавніший в Іраку християнський монастир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-