Історичний візит: Обама і Кастро зустрілися в Гавані

Історичний візит: Обама і Кастро зустрілися в Гавані

Укрінформ
Президент США Барак Обама почав переговори з кубинським лідером Раулем Кастро. Зустріч проходить у Палаці революції в Гавані, де засідає кубинський парламент.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Перед початком переговорів американський президент поклав вінок до пам'ятника герою боротьби за незалежність Куби Хосе Марті під звуки кубинського і американського гімнів.

Раніше Обама говорив, що на зустрічі з Кастро він планує порушити тему свободи слова та зібрань на Кубі.

Напередодні американський президент прибув на Кубу з офіційний дводенним візитом. Це перший візит глави США на острів за 88 років.

Білий дім вважає, що візит Обами і його виступ по телебаченню у Гавані 22 березня ознаменують новий початок у відносинах між колишніми супротивниками у "холодній війні " і стане кроком вперед у розвитку дипломатичних відносин, відновлених минулого року, повідомляє Радіо Свобода.

Президент США також планує зустрітися з представниками кубинського громадянського суспільства, у тому числі правозахисниками, незважаючи на заперечення уряду у Гавані. Білий дім повідомив, що список запрошених на зустріч з президентом "не підлягає обговоренню".

Обама розглядає відновлення відносин з Кубою, як одне з найважливіших зовнішньополітичних досягнень його адміністрації. За оцінкою президента США, багаторічна політика ізоляції Куби не досягнула своєї мети.

Фото: bbc.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-