Сенатор звинуватив президента Бразилії у корупції

Сенатор звинуватив президента Бразилії у корупції

Укрінформ
Один із бразильських сенаторів заявив, що передвиборна кампанія чинного президента країни Ділми Русеф фінансувалася за рахунок корупційних коштів.

Про це Дельсідіо до Амарал заявив в інтерв’ю найтиражнішому бразильському щотижневику Veja, пише Reuters.

«Сенатор, якого обвинувачують в участі у найбільшому корупційному скандалі Бразилії, розповів, що Ділма Русеф та її попередник Лула да Сільва знали про корупційну схему і намагалися заблокувати її розслідування», - зазначає інформагентство.

За словами сенатора, колишній президент призначав на «грошові» посади в державній компанії людей, які займалися корупційною діяльністю. «Лула погоджував призначення на керівні посади у Petrobras із партіями та знав, як вони використовують свій вплив у компанії, особливо для фінансування передвиборних кампаній», - заявив він.

Дельсідіо до Амарал додав, що успішні передвиборчі кампанії Русеф у 2010 та 2014 роках фінансувалися саме за рахунок сірих схем.«В адміністрації президента відкинули усі обвинувачення Амарала та пообіцяли подати на нього до суду. Своєю чергою речник Лули назвав сенатора «наклепником», який намагається отримати юридичні переваги, і немає доказів своїх слів», - передає Reuters.

Агентство нагадує, що і колишній президент, і чинний вже неодноразово заперечували обвинувачення щодо корупції.

Сам сенатор Амарал раніше був лідером правлячої Робітничої партії в Сенаті та близьким соратником Русеф, доки не був арештований у листопаді за обвинуваченнями в спробі підкупу колишнього керівника державної нафтової компанії Petrobras в обмін на його мовчання в ході розслідування.

Сенатор залишив свою посаду після укладення із прокуратурою договору про добровільне визнання вини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-