Президентство Трампа вдарить по економіці не менше за ІДІЛ - аналітики

Президентство Трампа вдарить по економіці не менше за ІДІЛ - аналітики

Укрінформ
Потенційна перемога Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки являє собою загрозу для економіки всього світу. Такий висновок зробили у британській групі «Economist Intelligence Unit».

Про результати дослідження повідомляє AFP.

«Перспектива перемоги Дональда Трампа на виборах президента США являє собою глобальну загрозу, яку можна порівняти з дестабілізацією економіки внаслідок дій ісламських бойовиків», - йдеться у повідомленні.

В останній версії звіту про глобальні ризики EIU оцінили можливу перемогу Трампа у 12 балів - так само, як і діяльність «Ісламської держави». Потенційний вихід Британії з Європейського Союзу був оцінений у 8 балів, загроза нової холодної війни внаслідок військових втручань Росії в Україні та Сирії - у 16. Найвище за шкалою ризику був оцінений сценарій «жорсткої посадки» економіки Китаю - у 20 балів.

На думку EIU, перемога Трампа поставить під загрозу Зону вільної торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та може призвести до «торгівельної війни» через його негативне ставлення до принципів вільної торгівлі. На оцінку також вплинула ворожа позиція республіканця по відношенню до Китаю, Мексики та ісламських країн, зокрема пропозиція наземного вторгнення у Сирію.

Як повідомляв Укрінформ, претенденти на посаду президента США Хілларі Клінтон і Дональд Трамп у середу, 16 березня, виграли первинні вибори в штатах Флорида, Іллінойс, Північна Кароліна і Міссурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-