Лідери ЄС знову спробують домовитися, як подолати міграційну кризу

Лідери ЄС знову спробують домовитися, як подолати міграційну кризу

Укрінформ
Глави держав та урядів ЄС на саміті обговорять питання боротьби з кризою біженців та співпрацю у цій сфері з Туреччиною.

Це питання буде головним на засіданні Європейської ради, яке пройде 17-18 березня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Лідери планують схвалити політичне рішення щодо всеохоплюючої стратегії Євросоюзу з міграції, де ключовими є питання нормального відновлення функціонування Шенгенської зони, забезпечення ефективного контролю на зовнішніх кордонах, надання гуманітарної допомоги біженцям та їхнє переселення з Греції й Італії до інших країн-членів, а також співпраця в цій сфері з Туреччиною.

На другий день саміту глави держав та урядів ЄС обговорять кризу біженців з прем’єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу. Як відомо, на попередньому двосторонньому саміті ЄС-Туреччина 7 березня сторонам не вдалося остаточно домовитися про імплементацію відповідного плану дій. Він передбачає повернення на турецьку територію нелегальних мігрантів, прийняття сирійських біженців від Туреччини для розселення їх у країнах ЄС у межах визначених квот, прискорення виділення Анкарі 3 млрд євро на реалізацію програм з утримання біженців.

В обмін на таку співпрацю Туреччина вимагає пришвидшення процесу скасування віз для турецьких громадян (це може відбутися вже у червні), а також подальше просування переговорів про вступ до ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-