Теракт у Кот-д’Івуарі: «Аль-Каїда» заявляє про помсту Франції

Теракт у Кот-д’Івуарі: «Аль-Каїда» заявляє про помсту Франції

Укрінформ
Філія "Аль-Каїди" заявила, що теракт у Кот-д'Івуарі стала помстою Франції за наступ проти ісламістів у Сахельскому регіоні

Про це повідомляє Reuters.

"Ми повторюємо наш заклик до всіх країн, які беруть участь у французькому вторгнення в Малі, вивести свої війська", - йдеться в заяві, в якій також вказані імена нападників.

Африканське теругрупування зазначило, що теракт у Кот-д'Івуарі був третім подібним з листопада у цьому регіоні і першим у цій країні.

Відзначається, що під час теракту загинули чотири громадяни Франції.

"Аль-Каїда" також назвала нападників, але не надала жодних ідентифікаційних даних.

Як повідомляв Укрінформ, Франція розмістила у рамках військової операції «Сентінел» з січня 2015 року на своїй території 10 тис. військовослужбовців. На дану операцію уряд лиш торік витратив 171 млн євро. Крім того, в країнах Західної Африки знаходяться близько 3,5 тис. французьких військових, які сприяють відновленню стабільності в регіоні після державного перевороту в Малі в березні 2012 року.

У Кот-д'Івуарі 13 березня в курортній зоні в районі міста Гран-Бассам на узбережжі Атлантики стався теракт. Терористи з автоматичної зброї обстріляли три готелі та місцевий пляж, в результаті чого загинули 18 осіб і близько 20 осіб були поранені. Відповідальність за теракти взяло на себе екстремістське угруповання «Аль-Мурабітун», пов'язане з терористичною організацією «Аль-Каїда в країнах ісламського Магриба».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-