Обама обговорив з Путіним його заяви по Сирії та нагадав про Україну

Обама обговорив з Путіним його заяви по Сирії та нагадав про Україну

Укрінформ
Президент США Барак Обама у понеділок провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним після того, як останній неочікувано заявив про вивід основної частини російського військового контингенту з території Сирії.

Під час розмови американський лідер нагадав російському колезі про необхідність виконання базових вимог Мінської угоди, зазначили в Білому домі.

"Лідери обговорили заяву президента Путіна про часткове виведення російських військ із Сирії, а також подальші кроки, необхідні для повної імплементації припинення бойових дій з метою просування політичних переговорів щодо врегулювання конфлікту", - зазначається в офіційному повідомленні.

Обама позитивно оцінив зменшення рівня насильства в Сирії з початку перемир'я, втім наголосив, що "продовження наступу силами сирійського режиму підриває як виконання умов припинення бойових дій під егідою ООН, так і процес політичного врегулювання". Сторони також поспілкувалися про забезпечення безперешкодного доступу гуманітарної допомоги для сирійських жителів.

Президент Обама у розмові з Путіним також порушив українське питання. У цьому зв'язку він наголосив, що "об'єднані російсько-сепаратистські сили мають виконати угоду щодо припинення вогню на сході України, а також забезпечити спостерігачам ОБСЄ безперешкодний доступ до районів, контрольованих сепаратистами, включно до російсько-українського кордону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-