У Франції поліція розігнала демонстрацію проти мігрантів

У Франції поліція розігнала демонстрацію проти мігрантів

Укрінформ
Французька поліція розігнала у суботу вранці несанкціоновану демонстрацію з 80-ти членів ультраправих радикальних течій поблизу колишнього табору мігрантів біля північного міста Кале, де проходить Євротунель.

Правоохоронці заарештували 14 найбільш агресивних молодиків, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Чотирнадцять осіб було затримано в суботу вранці після неоголошеної маніфестації 80 активістів крайнього правого крила радикальної молоді, які виступають проти присутності мігрантів в Кале. Маніфестацію було розігнано», - заявив префект Па-де-Кале Фаб’єн Бюсіо.

Поліція також вилучила вантажівку, що перевозила автомобільні шини та матеріали для барикад, якими молодики збиралися заблокувати дві дороги, що вели до Євротунелю. У префектурі зазначили, що групи радикалів почали збиратися біля колишнього табору мігрантів зранку, вони палили шини та димові шашки, мали про собі плакати з написами англійською No Way («Вони не пройдуть») і Go Home («Повертайтеся додому»). Молодики спробували взяти під свій контроль рух на трьох мостах поблизу Кале.

Останніми місяцями на півночі країни поблизу містечка Кале, де проходить Євротунель, що сполучає материкову Францію з острівною Британією, почастішали сутички між біженцями з Азії та Близького Сходу, що розгорнули саморобний табір, та місцевими радикалами. Поліція неодноразово фіксувала численні напади та пограбування мігрантів. Зокрема, напередодні, у п’ятницю, були заарештовані 5 осіб, яких підозрюють у збройному нападі на біженців. Молодики, видаючи себе за поліцейських, пограбували кількох мігрантів. Зловмисникам висунуто звинувачення за статтею «пограбування із застосуванням зброї» та «незаконне носіння зброї».

Наприкінці лютого французька влада демонтувала стихійний табір біженців, який назвали «Джунглі», поблизу північного міста Кале та Євротунеля, а людей переселили в інші місця. Численні правозахисні організації обурилися таким рішенням влади, оскільки запропоновані помешкання розраховані лише на тисячу осіб, тоді як у таборі перебувало втричі, а то й уп’ятеро більше біженців. Сотні людей переїхали в новий табір для біженців поблизу міста Дюнкерк. Утім нові біженці продовжують рух у напрямку Кале, щоб дістатися омріяної Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-