Кремль задумав скинути Меркель – німецька розвідка

Кремль задумав скинути Меркель – німецька розвідка

Укрінформ
Росія робить цілеспрямовані дії для дестабілізації ситуації в Німеччині з метою усунення її канцлера Ангели Меркель. 

Про це з посиланням на висновки парламентського контрольного органу пише в четвер Bild.

«На секретному засіданні заступник керівника зовнішньої розвідки Гідо Мюллер і глава Федеральної служби захисту конституції Ханс-Георг Маасен поінформували членів парламентського контрольного органу бундестагу про цілеспрямовані дії Росії з дестабілізації Німеччини», - інформує таблоїд.

Керівники розвідслужб ще в середині лютого повідомили парламентарям про те, що Москва використовує свої пропагандистські методи, а також потужну російську общину у ФРН як інструменти для втручання у внутрішню політику країни і дискредитації дій керівництва Німеччини. Мюллер і Маасен вважають, що уряд Росії навмисно використовує ЗМІ країни для дискредитації Німеччини і федерального уряду. 

Зокрема, увага була приділена «високому мобілізаційному потенціалу» російських німців, яких у Німеччині живе понад два мільйони. Це яскраво показав випадок зі «справою дівчинки Лізи», яка стала причиною виходу на вулиці близько 700 протестувальників проти «закордонної злочинності», що широко висвітлювався і коментувався в російських ЗМІ. Автор вважає, що «російських німців дуже легко організувати для демонстрацій з Москви», що показав ряд протестних акцій по всій країні і перед офісом канцлера. Нині відповідні органи уважно спостерігають за рядом об'єднань і організацій російських німців, а також окремими представниками земляцтва німців з Росії. 

ЗМІ, зокрема Huffington Post, також нагадують, що минулими вихідними глава центру комунікації НАТО в Латвії Яніс Сартс попередив про втручання Росії в німецьку політику, заявивши, що «Росія будує мережу, яку може контролювати». Сартс вважає, що Москва може скористатися нею в Німеччині, де за допомогою проблеми з біженцями «найсерйознішим чином підірвала політичні процеси» і намагається створити динаміку, яка призведе до політичних змін у країні. «Росія перевіряє, чи зможе вона здійснити зміни на чолі уряду в такій великій і стабільній країні», - сказав Сартс. Іншими словами, Росія хоче скинути Ангелу Меркель, робить висновок журналіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-