У Бразилії висунули звинувачення екс-президенту

У Бразилії висунули звинувачення екс-президенту

Укрінформ
У Бразилії підготували звинувачення проти колишнього президента країни Луїса Інасіу Лули да Сілви у рамках розслідування справи про корупцію.

Сам екс-президент відкидає усі звинувачення, називаючи справу політичною, повідомляє ВВС.

Раніше Лулу да Сілву затримали у рамках масштабного розслідування ймовірної корупції в державній нафтовій компанії Petrobras.

Його та його дружину Марісу підозрюють в одержанні заохочень на будівництво дорогого пентхаусу на узбережжі курортного міста Гуаружа від однієї з будівельних компаній, діяльність яких у рамках операції розслідують правоохоронці.

Лула заявляє, що ніколи не був власником пентхаусу, який за документами належить компанії OAS. Слідство підозрює OAS у дачі хабарів чиновникам Petrobras для укладення вигідних контрактів.

Окрім екс-президента звинувачення у справі висунули ще 15 людям. За повідомленнями, серед них також і син Лули да Сілви.

Висунуті звинувачення ще має офіційно затвердити суд.

 Лула обіймав посаду глави держави впродовж двох термінів із 2003 по 2011 роки.

Він очолював країну у часи стрімкого економічного зростання, і досі користувався значною підтримкою в країні. Чинна президент Бразилії Ділма Русеф у часи правління Лули да Сілви була керівницею його адміністрації.

Масштабне розслідування, відоме як операція "Автомийка", перевіряє звинувачення у корупції та відмиванні грошей у державній нафтовій компанії Petrobras, до яких, за версією слідства, була причетна ціла низка високопоставлених чиновників.

Скандал розгорівся навесні 2014 року, коли правоохоронці арештували колишнього директора Petrobas із постачання Паулу Роберто Косту.

Відтоді у зв'язку зі скандалом поліція арештувала понад 100 людей, серед яких відомі політики і бізнесмени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-