Словенія закрила кордони для транзиту біженців

Словенія закрила кордони для транзиту біженців

Укрінформ
З півночі 9 березня Словенія закриває кордон для біженців, які планують продовжити шлях в Австрію, Німеччину або інші країни.

Про це повідомляє DW з посиланням на заяву статс-секретаря міністерства внутрішніх справ Словенії Бостьяна Сефича в ефірі однієї з радіостанцій країни.

За його словами, у Словенію будуть пропускати лише особи з дійсними документами і тих, хто просить притулку саме в Словенії. Винятки можливі тільки з гуманітарних міркувань.

Після рішення Словенії міністерство внутрішніх справ Сербії повідомило, що так званий "балканський маршрут" для біженців тепер практично закритий. У заяві міністерства говориться, що Белград буде узгоджувати свою політику зі Словенією і Хорватією і також закриє кордон для біженців з Македонією і Болгарією.

Зараз Македонія пропускає через свій кордон лише кілька сотень біженців в день, що призвело до скупчення понад 13 тис. біженців з грецької сторони кордону біля селища Ідомені.

Нагадаємо: Туреччина і лідери Євросоюзу домовилися, що Анкара прийматиме назад усіх нелегальних мігрантів, які прибули в ЄС Туреччини. У свою чергу ЄС готовий прискорити виплату Туреччини 3 млрд євро, а також активізувати процес візової лібералізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-