Росія намагається розколоти НАТО - Столтенберг

Росія намагається розколоти НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія використовує різні методи, щоб розколоти Північноатлантичний альянс.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Вже протягом довгого часу ми бачимо більш наступальну Росію, яка використовує різні методи, щоб залякати своїх сусідів і розділити Північноатлантичний альянс", - заявив він.

Столтенберг однак підкреслив, що спроби Москви, спрямовані на розкол НАТО, успіху не приносять, оскільки альянс згуртовано відповідає на них, адаптувавши свою військову політику до нових умов.

Він, зокрема, нагадав про те, що НАТО підвищив готовність своїх сил і збільшив свою присутність на східному фланзі, а країни ЄС та інші держави ввели санкції проти Росії в конфлікті навколо України.

Столтенберг висловив стурбованість НАТО російською військовою операцією в Сирії, зазначивши, що Москва розмістила в цій країні авіацію і наземні війська і встановила присутність у східній частині Середземного моря.

Він повідомив, що у відповідь альянс змушений нарощувати військову присутність в Туреччині і в східній частині Середземномор'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-