Лінкявічюс розповів, що може зупинити Росію

Лінкявічюс розповів, що може зупинити Росію

Укрінформ
Російську агресію зупинить тільки принципова та єдина позиція Заходу.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс у статті "Вистачить: НАТО потрібно припинити годувати російських тролів", опублікованій в Politico.

"Якщо Москва зацікавлена в істинному партнерстві з НАТО, вона повинна припинити свої безрозсудні провокативні військові дії на кордонах НАТО, в тому числі, польоти російської військової авіації з відключеними транспондерами над Балтійським морем, які є загрозою навіть для цивільної авіації, припинити порушення повітряного простору Туреччини, і масштабні військові навчання без попередження сусідів", - заявив Лінкявічюс.

При цьому, за його словами, в самому НАТО повинні переконатися в тому, що дискусії не слугують ширмою, що прикриває дії агресора. Це особливо важливо, оскільки Росія намагається шантажувати НАТО відновлення заморожених відносин.

Міністр підкреслив, що серйозний діалог між Росією і НАТО має вирішувати реальні проблеми. Для початку, за словами литовського дипломата, слід нарешті визнати, що Кремль є стороною конфлікту в Україні.

"Росія повинна визнати свою агресію в Україні, вивести свої війська, забезпечити прикордонний контроль і повернути Крим", - додав Лінкявічюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-