Військові США та Кореї проведуть найбільші в історії навчання проти КНДР

Військові США та Кореї проведуть найбільші в історії навчання проти КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати та Південна Корея у понеділок, 7 березня, розпочнуть свої найбільші в історії спільні військові навчання, які триватимуть до 30 квітня.

Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на корейського військового чиновника.

У навчаннях під назвою Key Resolve і Foal Eagle візьмуть участь більше 300 тисяч військових Південної Кореї та 15 тисяч військових із США. Їх мета - застерегти Північну Корею від подальших провокаційних дій.

Під час навчань союзники посилять моніторинг активності КНДР. За словами чиновника, якщо Північна Корея виступить з провокацією під час навчань, південнокорейські війська та сили США відповідатимуть у десять разів сильніше.

Як повідомлялося, раніше північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав тримати ядерну зброю у стані готовності до використання в будь-який момент.

Рада Безпеки ООН у середу, 2 березня, одностайно ухвалила найжорсткіші санкції щодо Північної Кореї за останні два десятиліття. Цей крок відображає зростаюче невдоволення Пхеньяном через ядерні випробування та запуск балістичної ракети всупереч забороні на будь-яку діяльність такого роду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-