Куба та ЄС близькі до укладення знакової політичної угоди

Куба та ЄС близькі до укладення знакової політичної угоди

Укрінформ
Куба та Європейський Союз досягли значного прогресу у перемовинах щодо укладення нового двостороннього договору, що замінить чинну однобоку політику ЄС, запроваджену 20 років тому.

Про це на прес-конференції у Гавані повідомив заступник міністра закордонних справ Куби із європейських справ Абелардо Морено, передає Reuters.

«Ми сподіваємося, що під час візиту пані Могеріні будуть створені правильні політичні умови і ми зможемо укласти угоду щодо політичного діалогу та співпраці», - сказав Морено.

Його колега, головний перемовник зі сторони ЄС Крістіан Лефлер був обережніший і застеріг від завчасних висновків. «Якщо протягом найближчого тижня ми зможемо узгодити усі нюанси угоди, то будемо раді, але цей договір має діяти протягом багатьох років», - зазначив Лефлер на іншій прес-конференції.

Представники очолюваної комуністами острівної держави та 28 країн-членів ЄС намагаються досягти широкої угоди, що визначить взаємну політику у політичних та комерційних відносинах, а також питанні наданні допомоги.

Досягнення угоди із ЄС стане ще одним значним здобутком Куби, яка вже домоглася значного покращення стосунків із США та реструктуризації боргу учасниками паризького клубу.

Голова Європейської дипломатії Федеріка Могеріні відвідає Гавану 11 березня, всього за 10 днів до історичного візиту президента США Барака Обами. Втім, чиновники стверджують, що це простий збіг обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-