Американці мають приділяти більше уваги світові – прем’єр Канади

Американці мають приділяти більше уваги світові – прем’єр Канади

Укрінформ
Канадці були б вдячні, якби американці приділяли більше уваги тому, що відбувається на планеті.

Про це в телеінтерв’ю сказав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Associated Press.

«Думаю, багато канадців очікують, що їх американські сусіди матимуть трохи більше розуміння подій у решті світу», - зазначив Трюдо.

Він додав, що і жителі Канади мають перейматися бодай щодо США, адже ця країна є дуже важливою. «Іноді нам подобається думати, що й американці теж звертають на нас увагу час від часу», - додав прем’єр-міністр Канади.

Трюдо також дорікнув неназваному кандидату у президенти США, чия популярність, за його словами, зумовлена відсутністю у американців знань про ситуацію закордоном.

Ці його слова викликали різку реакцію впливового опозиціонера та колишнього міністра оборони Канади Джейсона Кенні, який назвав їх «самовдоволеними». «І Канада і США мають свої переваги та недоліки, але не слід казати, що ми «звертаємо на світ більше уваги», адже це явно не відповідає дійсності», - написав Кенні у своєму акаунті в Твіттері.

Зазначимо, що ця заява була зроблена Трюдо за тиждень до його першої офіційної поїздки до США у статусі прем’єр-міністра Канади. Однією з його обіцянок в період виборчої кампанії було покращення стосунків із США, які, на думку лідера Ліберальної партії, попередній Консервативний уряд Канади зіпсував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-