У Молдові всерйоз візьмуться за любителів пиячити за кермом

У Молдові всерйоз візьмуться за любителів пиячити за кермом

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп зажадав від МВС республіки провести внутрішнє розслідування для з'ясування причин припинення кримінальних і адміністративних справ щодо п'яних водіїв.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Факти, викладені у поданій мені звіті, свідчать про істотне зростання кількості ДТП, що відбуваються з вини нетверезих водіїв. Тільки за 2015 рік було зареєстровано близько семи тисяч випадків керування автомобілем у нетверезому стані», - зауважив Філіп.

Разом з тим, близько 1300 кримінальних і адміністративних справ щодо п'яних водіїв були припинені співробітниками МВС чи прокуратурою, а 80 справ були і зовсім анульовані.

«Що толку від того, що ви доповідаєте про проведення піар-кампаній, типу «Білі Ночі» (операція з виявлення п'яних водіїв, - ред.), і рапортуете про кількість затриманих водіїв, якщо до них не застосовуються ніякі санкції і на наступний же день вони знову сідають за кермо п'яними. У чому сенс таких рейдів?» - звернувся прем'єр до керівництва МВС.

Особливу увагу Філіпп звернув на необхідності зміни законодавства в цій галузі з тим, щоб посилити покарання за керування автомобілем у нетверезому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-