Клінтон і Трамп - попередні фаворити

Клінтон і Трамп - попередні фаворити "супервівторка" у США

Укрінформ
Кандидати в президенти США демократ Гілларі Клінтон і республіканець Дональд Трамп, за попередніми результатами внутріпартійних виборів, які пройшли у "супервівторок" одразу в 12-ти штатах і на американському Самоа, стають фаворитами подальших перегонів.

При цьому в деяких штатах не обійшлося без сюрпризів, повідомляє центральний американський телеканал CNN.

Так, у демократичному таборі відбувалися змагання між екс-держсекретарем США Гілларі Клінтон та сенатором від штату Вермонт соціалістом Берні Сандерсом. Клінтон отримала перемогу на праймеріз у штатах Техас, Джорджія, Вірджинія, Алабама, Теннессі і Арканзас, а також на Американському Самоа. Сандерс зумів обійти її у своєму рідному штаті Вермонт, а також в Оклахомі та Колорадо.

При цьому, як свідчать попередні підрахунки голосів, відрив Клінтон у переможних штатах був величезним. Зокрема, в Алабамі - на майже 60%, у Джорджії – на понад 43%, в Арканзасі – приблизно на 41%, у Теннессі на понад 34%, у Вірджинії – на близько 29%. Втім Сандерс може вважати своєю великою перемогою відрив від Клінтон на рідній землі в Вермонті на майже 73%, а також у Колорадо на 16%, щоправда в Оклахомі різниця становила близько 10% на його користь.

Більше сюрпризів принесли перегони серед республіканців. Зокрема, мільярдер Дональд Трамп не став абсолютним переможцем у всіх штатах, де проходили праймеріз і кокуси "супервівторка". Його підтримали в Джорджії, Алабамі, Массачусетсі, Теннессі й Вірджинії. Втім у Оклахомі й у Техасі його розгромив сенатор Тед Круз, а в Мінесоті – Марк Рубіо.

Остаточні результати "супервівторка" будуть оприлюднені пізніше. За традицією, саме вони визначать реальних претендентів на президентську посаду, які представлятимуть партію на основному етапі виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-