ЄС продовжить санкції проти Януковича і його оточення - ЗМІ

ЄС продовжить санкції проти Януковича і його оточення - ЗМІ

Укрінформ
2 березня Європейський союз має продовжити санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича і 15 людей з його найближчого оточення, які закінчуються 6 березня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на джерела в ЄС.

У списку санкцій ЄС - колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, колишній глава СБУ Олександр Якименко, радник Януковича Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, глава адміністрації Януковича Андрій Клюєв, бізнесмен Сергій Курченко, колишній міністр освіти і науки Дмитро Табачник та інші посадові особи часів президентства Віктора Януковича.

Відзначається, що санкції будуть продовжені ще на один рік. При цьому зі списку санкцій виключать міністра охорони здоров'я часів президентства Януковича Раїсу Богатирьову.

Як кажуть дипломатичні джерела в ЄС, рішення про продовження санкцій може бути опубліковано в офіційному журналі Євросоюзу 5 березня, тому відразу і вступлять в силу.

Нагадаємо: санкції були введені два роки тому через розслідування зловживання державними грошима і незаконного виведення активів за межі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-