Пентагон і міноборони РФ провели відеоконференцію по Сирії

Пентагон і міноборони РФ провели відеоконференцію по Сирії

Укрінформ
Військові відомства США і Росії в понеділок провели чергову відеоконференцію, яка стосувалася питань безпеки польотів у Сирії в рамках операції проти ІДІЛ сил міжнародної коаліції та російських літаків.

При цьому, як підкреслили в Пентагоні, процес імплементації Угоди про припинення вогню між урядовими силами Сирії та опозиції не обговорювався, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сторони обсудили заходи щодо підвищення безпеки операцій міжнародної коаліції, яка протистоїть ІДІЛ та російських збройних сил, що діють у Сирії", - зазначається в повідомленні.

У тому числі, йшлося про заходи, спрямовані на "уникнення нещасних випадків і ненавмисної конфронтації між коаліцією і російськими силами щоразу, коли обидві сторони діють в безпосередній близькості".

При цьому зазначається, що консультації, спрямовані на досягнення Угоди про припинення військових дій (Мюнхенської угоди від 12 лютого) проходять окремо, по інших каналах.

"Сьогоднішня відео-конференція, як і передбачалося, зосереджувалася виключно на питаннях безпеки (польотів – ред.), вона не є форумом для обговорення питань, пов'язаних із імплементацією Угоди про припинення військових дій", - підкреслили в Пентагоні.

Нагадаємо: це вже третя відеоконференція між оборонними структурами США і РФ – перші дві пройшли в жовтні минулого та січні цього року. При цьому в Вашингтоні не вважають такий формат взаємодії співробітництвом на рівні військових відомств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-