РБ ООН ухвалила резолюцію на підтримку угоди про перемир'я в Сирії

РБ ООН ухвалила резолюцію на підтримку угоди про перемир'я в Сирії

Укрінформ
Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй в п'ятницю, 26 лютого, одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я.

Рада Безпеки ООН ухвалила в п'ятницю одностайним голосуванням резолюцію щодо підтримки домовленості про припинення бойових дій на території Сирії з 00.00 27 лютого.

Це підтвердили в коментарі власному кореспонденту Укрінформу в Постійному представництві України при ООН.

"Рада Безпеки прийняла Резолюцію 2268, яка підтримує домовленість Росії і США щодо припинення бойових дій в Сирії. Документ був схвалений одностайно", - зазначили в українській місії.

З практичної точки зору, резолюція схвалює на рівні Ради Безпеки ООН домовленості, які були досягнуті між США і Росією. "Така практика існує давно. Наприклад, коли був ухвалений комплекс заходів по Мінським домовленостям, Рада Безпеки прийняла подібну резолюцію", - зауважили в представництві.

Голосуванню за перемир'я в Сирії в РБ ООН передував переговорний процес. "Зокрема, українська делегація виступила проти твердження, що Росія відіграє там конструктивну роль. Після схвалення резолюції ми виступили з відповідною заявою про це", - зазначили в дипломатичній установі.

При цьому було підкреслено, що всі члени Радбезу намагалися збалансувати документ. В українській місії наголосили, що угода про припинення бойових дій у Сирії відкриває можливість для проведення переговорів про політичне врегулювання в країні, які попередньо плануються на початок березня, якщо не буде порушено режим припинення вогню. "Тому українська делегація проголосувала за проект резолюції в РБ ООН, щоб не стримувати переговорний процес по Сирії", - зауважили в Постійному представництві України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-