Греція обмежила мігрантам доступ на материк

Греція обмежила мігрантам доступ на материк

Укрінформ
Уряд Греції у п'ятницю наказав місцевій владі на островах поблизу Туреччини скоротити кількість мігрантів, яким дозволено подорожувати поромами на материкову частину країни.

На такі кроки влада країни пішла через закриття кордонів іншими країнами, в результаті чого тисячі мігрантів опинилися в скрутному становищі, інформує Associated Press.

"Місцева влада і компанії, що займаються поромними перевезеннями отримали відповідні інструкції, оскільки притулки для біженців на материковій частині країни переповнені", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра торговельного флоту Греції Теодороса Дріцаса, до двох третин мігрантів, які прибувають на острів Лесбос та інші грецькі острови мають залишитися там принаймні до неділі.

"Причина в тому, що нам потрібно більше часу, щоб підготувати додаткові місця для розміщення мігрантів", - зазначив він.

Крім цього, міністр повідомив, що влада винаймає пороми, які будуть використовуватися на островах у якості тимчасового притулку для мігрантів протягом наступних трьох днів.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що Греція блокуватиме політичні рішення ЄС, допоки не відбудеться реального перерозподілу біженців серед країн Євросоюзу.

Нагадаємо, за останніми даними Міжнародної організації з міграції, кількість мігрантів, які з початку поточного року прибули морем до берегів Європи, вже перевищила 120 тисяч осіб. Так, станом на 25 лютого до берегів Греції прибули 111099 мігрантів, до Італії - 8966 тис., ще 418 мігрантів потонули у Середземному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-