У Франції обурилися, що Бельгія

У Франції обурилися, що Бельгія "закрила" кордон

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов критично висловився на адресу свого бельгійського колеги у зв’язку з його рішенням запровадити на французько-бельгійському кордоні контроль.

З такою заявою він виступив у четвер, реагуючи на уведення бельгійською владою контролю на спільному з Францією кордоні через загрозу збільшення чисельності біженців після евакуації табору мігрантів поблизу міста Кале (Франція), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Таке рішення не має нічого спільного з реальністю. Для його ухвалення потрібен діалог, чи принаймні попередження сусідньої країни, але цього не було зроблено», - заявив Казньов.

Бельгійська влада у вівторок, 23 лютого, заявила про намір тимчасово відновити прикордонний контроль з Францією через можливе збільшення потоку біженців, які почали масово залишати стихійний табір «джунглі» поблизу містечка Кале, де розташований Євротунель під Ла-Маншем. У Брюсселі заявили, що побоюються напливу мігрантів з Франції після оголошення про евакуацію табору з біженцями. «Ми поінформували Єврокомісію, що ми тимчасово відступимо від принципів Шенгену», - заявив глава МВС Бельгії Жан Жамбон.

Бельгійська влада посилила контроль на кордонах з Францією вже з 22 лютого. У Брюсселі попередили, що всі мігранти, які будуть затримані на території країни і відмовляться подавати документи на статус біженця, будуть негайно депортовані.

Нагадаємо, що біженці стали масово прибувати на західне узбережжя Франції торік влітку. Звідти вони намагаються нелегально потрапити до Великої Британії. Французька влада видала припис мешканцям стихійного наметового табору залишити його до вечора 23 лютого. Однак евакуація табору біженців була відкладена до підтвердження правомочності рішення влади органами юстиції.

Контроль всередині Шенгенської зони вже запровадили Данія, Норвегія, Швеція, Австрія, Німеччина і Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-