Навальний у Євросуді відсудив у РФ 90 тисяч євро

Навальний у Євросуді відсудив у РФ 90 тисяч євро

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс рішення на користь політичного діяча Олексія Навального і підприємця Петра Офіцерова, які подали скаргу на рішення російського суду у справі "Кіровлісу".

Про це повідомляється в прес-релізі ЄСПЛ.

«Суд постановив, що Росія повинна виплатити кожному із заявників по 8 тисяч євро як компенсацію за моральну шкоду, а також покрити судові витрати 48 053 євро Навальному і 22 893 євро Офіцерову», - йдеться у заяві.

Таким чином, загальна сума компенсації становить більше 86 тис. євро.

Суд визнав, що у Росії було порушено право Навального і Офіцерова на справедливий судовий розгляд (6-я стаття Європейської конвенції з прав людини).

Як зазначається у рішенні ЄСПЛ, фігурантів справи «Кіровлісу» засудили за дії, які неможливо відрізнити від звичайної комерційної посередницької діяльності.

Але тим не менш, європейський суд відмовився визнати кримінальне переслідування Навального і Офіцерова політично вмотивованим.

Нагадаємо, що вирок у справі «Кіровлісу» було винесено в липні 2013 року. Олексій Навальний отримав п'ять років позбавлення волі, Петро Офіцерів - чотири роки. Їх визнали винними в розкраданні майна кіровського підприємства «Кіровліс». Згодом суд вищої інстанції замінив реальний термін Навальному і Офіцерову на умовний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-