Перемир’я в Сирії: Штати будуть стежити за виконанням угоди з РФ

Перемир’я в Сирії: Штати будуть стежити за виконанням угоди з РФ

Укрінформ
Американська сторона задоволена досягнутими домовленостями щодо перемир'я у Сирії та має намір простежити процес імплементації угоди, щоб забезпечити гарантії виконання всіх її положень.

Відповідну заяву держсекретаря США Джона Керрі поширив у понеділок Державний департамент, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я радий бачити досягнуті сьогодні остаточні домовленості щодо припинення військових дій у Сирії (з 27 лютого – ред.), які закликають усі сторони прийняти й повністю виконувати його умови", - наголосив глава Держдепу.

Він зауважив, що в разі реалізації та дотримання цих умов вдасться припинити бойові дії, знизити рівень насильства в регіоні, розширити можливості доставки гуманітарної допомоги в оточені райони. Крім того, за словами Керрі, домовленості підтримують політичний перехід у країні до уряду, який реагуватиме на побажання сирійського народу.

"Сьогоднішня угода є результатом відданої дипломатії багатьох країн і груп", - зауважив представник США, подякувавши всім учасникам за докладені зусилля.

Найближчими днями, продовжив Керрі, робота зосереджуватиметься над тим, щоб забезпечити виконання зобов'язань ключовими сторонами, а також відпрацювати модальність механізмів моніторингу та примушення виконання зобов'язань.

У цьому зв'язку глава американської дипломатії пообіцяв "пильно стежити" за подальшим розвитком подій, аби мати гарантії, що імплементація домовленостей досягає поставлених цілей.

Він уточнив, що йдеться, передусім, про "припинення насильства, а також забезпечення простору та можливостей для узгодженого політичного переходу згідно з Женевським комюніке від 2012 року, яке об'єднує всіх сирійців, що відкидають диктатуру й тероризмом та хочуть побудувати нове майбутнє для своєї країни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-