Португалія готова прийняти додаткових біженців

Португалія готова прийняти додаткових біженців

Укрінформ
Португалія може прийняти до 10 тисяч біженців, аби допомогти країнам, які намагаються впоратися з міграційними потоками, а також для поліпшення своєї демографічної ситуації.

Про це повідомляє AFP.

"Прем'єр-міністр Португалії Антоніо Коста минулого тижня направив листи до Австрії, Греції, Італії та Швеції з пропозицією прийняти 5 800 біженців на додаток до 4 500, які Португалія вже погодилася прийняти як частину системи квот ЄС по розподілу мігрантів", - йдеться у повідомленні.

Коста нещодавно повідомив у Брюсселі, що Португалія має "бути прикладом", додавши, що він виступає проти позиції "Європи, яка закриває свої кордони, щоб не пускати біженців".

Його коментарі перегукуються з тими, які він зробив під час візиту до Берліна на початку лютого, коли сказав, що було "несправедливо" обтяжувати Німеччину обов'язком усіх європейських лідерів.

Проте, як зазначається, мігранти не сильно прагнуть їхати саме до Португалії, переважна більшість з них воліють потрапити до країн Північної Європи, таких, як Швеція або Данія. Наразі Португалія прийняла лише 32 мігрантів.

Крім цього, за допомогою мігрантів влада Португалії планує заселити безлюдні регіони країни, з яких свого часу емігрувала велика кількість португальців. Так, майже півмільйона португальців залишили країну назавжди або тимчасово протягом останніх чотирьох років. А показники народжуваності в країні наразі одні з найнижчих серед країн ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-