Найбільші британські корпорації проти виходу країни з ЄС

Найбільші британські корпорації проти виходу країни з ЄС

Укрінформ
Керівники половини зі 100 найбільших британських компаній підтримають членство країни в Європейському союзі і цього тижня висловлять свою підтримку прем'єр-міністру Девіду Камерону.

Як передає ТАСС з посиланням на Financial Times, на даний момент канцелярія Кемерона заручилася підтримкою близько 50 із 100 компаній, котирування яких беруться в розрахунок при визначенні головного індексу Лондонської фондової біржі FTSE 100.

За даними ділового видання, йдеться про таких гігантів бізнесу, як нафтові корпорації BP і Shell, гірничовидобувна Rio Tinto, телекомунікаційні Vodafone і BT, оборонна BAE Systems, банк HSBC.

Financial Times зазначає, що 23 лютого вони оприлюднять спільний відкритий лист, в якому заявлять про те, що Великобританія буде "сильнішою, безпечнішою і багатшою" в реформованому ЄС.

Водночас очільники гігантів роздрібної торгівлі Tesco і Sainsbury воліють утриматися від підтримки членства в Євросоюзі, щоб не позбутися частини своїх клієнтів.

У суботу Кемерон оголосив про те, що референдум про те, чи продовжувати Великобританії залишатися членом ЄС або вийти зі спільноти, який він обіцяв провести під час своєї передвиборчої кампанії, відбудеться 23 червня. Після досягнення компромісу з країнами-партнерами по Євросоюзу, уряд Великобританії підтримав членство країни в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-