Штайнмайєр задоволений домовленістю між Керрі і Лавровим

Штайнмайєр задоволений домовленістю між Керрі і Лавровим

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вітає домовленість між його американським і російським колегами Джоном Керрі і Сергієм Лавровим щодо Сирії.

Заяву міністра у неділю розповсюдив МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

«Я радий, що ми після інтенсивних переговорів у Женеві змогли сьогодні наблизитися до засадничої домовленості між США і Росією з питання припинення вогню у Сирії», - сказав дипломат.

При цьому Штайнмайєр особливо наголосив, що «поки що нічого не вдалося виграти, і бої і загибель людей у Сирії продовжуються». У цьому контексті він закликав регіональні держави використовувати свій вплив на протиборчі сирійські сили і «використовувати вікно можливостей, що відкрилося». Це буде нелегко, наголосив міністр, і вийде  лише тоді, коли всі сторони керуватимуться досягнутими у Мюнхені домовленостями.

Як раніше повідомляло агентство, у Мюнхені 11 лютого Міжнародна група підтримки Сирії домовилася поступово скоротити насильство у країні з тим, аби через тиждень воно переросло в перемир'я, забезпечити доступ гуманітарної допомоги в окремі райони і продовжити кроки у політичному процесі.

У неділю, 21 лютого, держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у ході телефонної розмови досягли попередньої угоди про припинення вогню в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-