BREXIT: 9 годин переговорів - марні, спроби знайти рішення тривають

BREXIT: 9 годин переговорів - марні, спроби знайти рішення тривають

Укрінформ
Лідерам Євросоюзу поки що не вдалося дійти компромісу щодо умов та занепокоєнь перебування Великої Британії у складі Співтовариства.

Про це заявив Президент Європейської ради Дональд Туск за результатами першого дня засідання Європейської ради, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я можу лише констатувати, що ми досягли певного прогресу, але багато ще залишається зробити», - сказав Президент Європейської ради на брифінгу, який розпочався пізно вночі після переговорів, які тривали близько дев’яти годин.

Туск повідомив, що цієї ночі ще матиме двосторонні зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном та рядом інших європейських лідерів.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році у Великій Британії пройде референдум щодо залишення країни у складі Європейського Союзу. Це є політичним зобов’язанням лідера правлячої Консервативної партії Девіда Кемерона, що відображає прагнення значної кількості британців.

Велика Британія має занепокоєння та висуває свої умови залишитися у складі ЄС за чотирма блоками проблем: економічне урядування; конкурентність; суверенітет національного уряду; соціальний захист трудових мігрантів та вільне пересування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-