Ердоган пообіцяв помститися винуватцям вибуху в Анкарі

Ердоган пообіцяв помститися винуватцям вибуху в Анкарі

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв помститися організаторам потужного вибуху у столиці країни Анкарі, в результаті якого загинули найменше 28 осіб і 61 отримали поранення.

Про це повідомляє ВВС.

"Туреччина не посоромиться скористатися своїм правом на самозахист у будь-який момент, у будь-якому місці і за будь-якої нагоди", - йдеться у заяві президента Ердогана.

Нагадаємо, начинений вибухівкою автомобіль вибухнув, коли повз нього проїжджали автобуси з військовослужбовцями. Вибух стався неподалік від будівель парламенту і генштабу. Заступник прем'єр-міністра Туреччини Бекір Боздаг назвав цей вибух терактом.

Відповідальність за його організацію ніхто на себе не брав. Служби безпеки звинувачують як екстремістів ІДІЛ, так і Робочу партію Курдистану.

Президент Ердоган відклав свій візит в Азербайджан, а прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу скасував свою поїздку до Брюсселя, де він мав обговорювати питання міграції в Європу.

Вибух засудили Сполучені Штати. Представник Ради національної безпеки Нед Прайс заявив: "Ми стоїмо пліч-о-пліч з Туреччиною, нашим союзником по НАТО і надійним партнером".

Похорон загиблих під час вибуху пройдуть у четвер.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалих в результаті терористичного акту у столиці Турецької Республіки.

«Вражений повідомленням про зухвалий терористичний акт в Анкарі, який призвів до загибелі і поранень багатьох людей», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-